Τοποθεσία

Ποσείδι - Κασσάνδρα Χαλκιδική

Το Ποσείδι, αυτό το όμορφο και γραφικό χωριό, προσφέρει φυσικές ομορφιές, σπηλιές και υγροβιότοπους και ένα καταπράσινο τοπίο. Περπατήστε ανάμεσα στα πεύκα και τα ελαιόδεντρα, δοκιμάστε το μοναδικό παρθένο ελαιόλαδο, απολαύστε τους ήχους των τζιτζικιών, χαλαρώστε δίπλα στο φάρο του Ποσειδίου και συναντήστε τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Επισκεφθείτε τα ερείπια του αρχαίου ιερού αφιερωμένο στον Θεό Ποσειδώνα. Σε μικρή απόσταση, αναζωογονηθείτε στο χωριό Αγία Παρασκευή, γνωστό για τις ιαματικές πηγές του με τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η Αγία Παρασκευή είναι ένας παραδοσιακός, κομψός προορισμός spa που προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Για μια εντελώς παραδοσιακή ελληνική πινελιά, επισκεφθείτε τη Νέα Σκιώνη, ένα παραθαλάσσιο χωριό ψαράδων, απλωμένο κατά μήκος μιας αμμώδους ακτής και περιτριγυρισμένο από μια πανέμορφη φύση, ή ακόμα και την Άφυτο, ένα παραδοσιακό πέτρινο χωριό με εξαιρετική αρχιτεκτονική. Επίσης, κάντε μια βόλτα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, ένα γραφικό εκκλησάκι κοντά στη Νέα Σκιώνη που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, μην ξεχάσετε τη Σίβηρη, ένα αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό, γνωστό για το μουσικό φεστιβάλ Κασσάνδρας και τα θεατρικά έργα κάθε καλοκαιριού.

 

Πως να έρθετε με το αυτοκίνητο σας

Εαν έχετε GPS, προγγραματίστε τη συσκευή σας για το Possidi Holidays Resort & Suites Hotel στο χωριό του Ποσσιδίου. Οι συντεταγμένες του ξενοδοχίου είναι 39Β°58'43.5"N 23Β°22'25.2"E.

Οδηγίες από τη Θεσσαλονίκη: Η πόλη της Θεσσαλονίκης απέχει περίπου 105 χλμ από το Possidi Holidays Resort & Suites Hotel. Από το διεθνές αεροδρόμειο "Μακεδονία" (SKG), οδηγήστε στον A24 και ακολουθήστε τις πινακίδες πρός Νέα Μουδανιά - Κασσάνδρα - Χαλκιδική. Σε 70 περίπου χιλιόμετρα, στον κυκλικό κόμβο, μπείτε στη δεύτερη έξοδο, στον επαρχιακό δρόμο και κατευθυνθείτε πρός Κασσανδρεία - Σίβηρη. Ακολουθήστε τις πινακίδες πρός Ποσείδι και Σίβηρη και 13 χιλιόμετρα μετά στρίψτε δεξιά πρός Ποσείδι. Στη συνέχεια ακολουθήστε τις πινακίδες πρός το Possidi Holidays Resort & Suites Hotel.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τις οδηγίες πρόσβασης, παρακαλούμε καλέστε μας στο 23740 42103 και να θυμάστε ότι το ταξίδι είναι το ίδιο σημαντικό όσο και ο προορισμός!

Αποστάσεις

  • Θεσσαλονίκη: 105 χλμ.
  • Αεροδρόμιο Μακεδονία (SKG): 105 χλμ.
  • Λιμάνι Θεσσαλονίκης: 105 χλμ.
  • Σταθμός τρένων Θεσσαλονίκης: 105 χλμ.
  • Λουτρά Αγίας Παρασκευής: 21 χλμ.
  • Αρχαίο ιερό του Ποσειδώνα: λίγα μέτρα
  • Φάρος του Ποσειδίου: λίγα μέτρα