Τοποθεσία

Ποσείδι - Κασσάνδρα Χαλκιδική

Το Ποσείδι, αυτό το όμορφο και γραφικό χωριό, προσφέρει φυσικές ομορφιές, σπηλιές και υγροβιότοπους και ένα καταπράσινο τοπίο. Περπατήστε ανάμεσα στα πεύκα και τα ελαιόδεντρα, δοκιμάστε το μοναδικό παρθένο ελαιόλαδο, απολαύστε τους ήχους των τζιτζικιών, χαλαρώστε δίπλα στο φάρο του Ποσειδίου και συναντήστε τον ελληνικό τρόπο ζωής.

Επισκεφθείτε τα ερείπια του αρχαίου ιερού αφιερωμένο στον Θεό Ποσειδώνα. Σε μικρή απόσταση, αναζωογονηθείτε στο χωριό Αγία Παρασκευή, γνωστό για τις ιαματικές πηγές του με τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Η Αγία Παρασκευή είναι ένας παραδοσιακός, κομψός προορισμός spa που προσφέρει σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Για μια εντελώς παραδοσιακή ελληνική πινελιά, επισκεφθείτε τη Νέα Σκιώνη, ένα παραθαλάσσιο χωριό ψαράδων, απλωμένο κατά μήκος μιας αμμώδους ακτής και περιτριγυρισμένο από μια πανέμορφη φύση, ή ακόμα και την Άφυτο, ένα παραδοσιακό πέτρινο χωριό με εξαιρετική αρχιτεκτονική. Επίσης, κάντε μια βόλτα στην εκκλησία της Παναγίας Φανερωμένης, ένα γραφικό εκκλησάκι κοντά στη Νέα Σκιώνη που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα.

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, μην ξεχάσετε τη Σίβηρη, ένα αμφιθεατρικά χτισμένο χωριό, γνωστό για το μουσικό φεστιβάλ Κασσάνδρας και τα θεατρικά έργα κάθε καλοκαιριού.

 

ESPA
ESPA
ESPA
ESPA